Login

Opties

Opties

Facebook webwinkel
Met 7 miljoen gebruikers in Nederland en meer dan een miljard wereldwijd is Facebook een onmisbaar verkoopkanaal geworden. Niets voor niets dat veel bedrijven de Facebook pagina gebruiken voor hun promotie en marketing doeleinden. De virale opties van Facebook zoals vind ik leuks, delen en reageren maken het namelijk mogelijk snel bij een groot publiek bekend te raken. Maar er kan veel meer uit gehaald worden zoals direct producten promoten en verkopen vanaf Facebook.
Alleen voor slimme (online) ondernemers
Finkel is een flexibele online service, maandelijks opzegbaar en boordevol mogelijkheden die u helpen uw online omzetdoelstellingen te realiseren. Het systeem is eenvoudig in het gebruik en technische kennis is niet nodig. Wij bieden een enkel overzicht waarmee u al uw webshops en producten kunt beheren. Een domeinnaam, website of complexe advertentiecampagnes zijn niet nodig. Een slim systeem, gemaakt voor slimme ondernemers.
Gebruiksvriendelijk en vertrouwd
Onze Facebook webshop is niet alleen onderdeel van uw Facebook pagina, hij heeft ook eenzelfde look & feel. Met onze Facebookwinkel kunnen transacties via Ideal, Paypal of Credit Card direct binnen Facebook worden afgehandeld. Hiermee hebben we een logische en vertrouwde koperservaring gecreerd, die herkenbaar is voor Facebook gebruikers.
Open uw Facebookwinkel waar u maar wilt
Met deze optie opent u eenvoudig naast een Facebook shop ook een webwinkel buiten Facebook! Plaats uw shop waar u wilt. U hoeft enkel en alleen de insluitcode te plaatsen op de internetpagina waar u uw webshop wilt hebben of upload slechts een enkel bestand naar uw webserver en klaar. Zo begint u heel eenvoudig ook nog eens een webwinkel ! En het mooie is, u kunt al uw vestigingen beheren vanuit hetzelfde dashboard.
Eenvoudig uw producten en merk promoten
Een Facebookwinkel biedt verschillende krachtige virale tools, zoals: vind ik leuk, berichten, reageren en delen van berichten, op zowel Facebook als alle bekende sociale media websites als Twitter en Pinterest. Hiermee kunt u uw product snel en effectief promoten op Facebook en daarbuiten. Een aankoop wordt veel eerder gedaan als een merk of product wordt aangeraden door een vriend of familielid!
I Like Korting, marketing nieuwe stijl
Het principe is eenvoudig. Voor wat, hoort wat. Een product met een I Like Korting ingesteld, geeft de koper de mogelijkheid om bij aanschaf van het product, een vooraf ingestelde korting te krijgen. Hiervoor moet de koper tijdens het afrekenen van het product uw Facebookpagina Liken (vind ik leuk). Met deze Like wordt uw Facebookpagina als Vind Ik Leuk op de koper zijn tijdslijn getoond, zichtbaar en uitnodigend voor vrienden en familie.
Betalen met Vind Ik Leuks (Likes)
Met deze optie stelt de verkoper de productprijs samen in aantal Likes. Bij een aankoop wordt het product niet betaald, maar gedeeld op de Facebook tijdslijn van de koper. Zodra de koper voldoende Likes heeft verzameld voor dit product, krijgen koper en verkoper hiervan een e-mail en is het product officieel verkocht! De koper krijgt het product voor niets, in ruil voor zichtbaarheid van het product bij alle vrienden en vrienden van vrienden van de koper.
Online & Offline betaalmethodes
Een Facebookwinkel van Finkel is standaard voorzien van diverse online en offline betaalmethodes zoals iDeal, Paypal, Credit Card, Betalen per Bank, Per Factuur en nog veel meer. Eenvoudig voor u geregeld. Geen moeilijk gedoe, dus heeft u snel uw winkelbetalingen geregeld. Wij zullen geregeld nieuwe betaalmethodes toevoegen.
Verzend & Leveringsopties
U kunt op verschillende manieren verzendkosten instellen. U kunt algemene verzendkosten instellen, verzendkosten voor additionele producten, kosten per land en per product. Verkoopt u alleen digitale goederen? Ook daar is aan gedacht. Uiteraard kunt u ook levertijden instellen en deze duidelijk laten zien in uw Facebookwinkel.
Algemeen

Zit ik vast aan een langdurig abonnement?

Finkel biedt maximale flexibiliteit. U kunt maandelijks of jaarlijks betalen. Als jaarlijks als betaalcyclus is gekozen, dan belonen we dat met korting. De dienstverlening stoppen kan op ieder gewenst moment. U verwijderd simpelweg uw account. Reeds betaalde abonnementskosten worden niet vergoed.


Wat maakt Finkel zo bijzonder?

Met een Finkel, een Facebook Winkel, maakt u optimaal gebruik van sociale netwerken. We hanteren het principe "Start uw winkel waar uw klanten zich bevinden", in plaats van ergens op het internet een webshop te laten hosten en op zoek te moeten gaan naar potentiele klanten. Je online winkel op Facebook vergroot uw sales kansen en naamsbekendheid enorm. Dit tegen zeer lage kosten. Een domein naam, dure hosting, onderhoud en online reclamecampagnes zijn niet meer nodig. Online verkopen was nog nooit zo makkelijk!


Heb ik technische kennis nodig?

Helemaal niet! Het starten van een Facebook Winkel is al in enkele stappen gereed. Het enige wat u hoeft te doen is producten en categorieen aan te maken en een of meerdere betaalmethodes te selecteren. Zo bieden we de mogelijkheid om uw klanten te laten betalen met Ideal, Paypal of Credit Card. Daarnaast bieden we nog 6 betaalmethodes.


Welke e-commerce mogelijkheden biedt mijn webshop?

Afhankelijk van het gekozen abonnement heeft u tal van mogelijkheden. Standaard bieden wij tal van mogelijkheden, waaronder: Dagaanbiedingen, Productkortingen, I Like Korting,  meer dan 7 betaal mogelijkheden, waaronder uiteraard iDeal, Paypal, Credit kaart en nog vele andere betaalmogelijkheden. Bekijk onder het hoofdmenu [Opties] alle geavanceerde winkelopties.


Product kortingen & promoties

Hoe werkt Betalen met Likes (vind ik leuks) ?

Betalen met "likes" (vind ik leuks) is een zeer krachtige marketing tool waarmee u uw product snel onder een groot publiek onder de aandacht brengt. Kopers kunnen uw product kopen door het vooraf ingestelde aantal unieke likes (vind ik leuks) hiervoor te verzamelen. Zodra dit aantal is bereikt geeft dit de koper het recht uw product te ontvangen. In ruil hiervoor is uw product door de koper volop onder de aandacht gebracht. Het aantal likes wordt bijgehouden via een unieke url. Zowel de koper als u als verkoper worden per e-mail ingelicht over het moment van de bestelling als het moment waarop het aantal benodigde likes door de koper is verzameld.
 
Bijvoorbeeld: product X kost 1000 likes. Bij aanschaf van product X in uw online winkel kiest de koper voor de betaalmethode “betalen met likes”. De koper ontvangt na de bestelling te hebben afgerond, een unieke url van product X om hiermee 1000 likes op Facebook te genereren. Zodra de koper 1000 likes met zijn Facebook connecties heeft gegenereerd, geeft dit de koper het recht product X uitgeleverd te krijgen. De koper krijgt het product voor ‘ niets’, maar in ruil daarvoor is uw product onder de aandacht gebracht bij 1000 Facebook
 


Hoe werkt een Dagaanbieding?

Een dagaanbieding is een door u ingesteld groepskorting die alleen ingaat als het minimale aantal kopers uw product hebben besteld in de daarvoor ingestelde tijd. De korting, het minimale aantal kopers en de duur van de dagaanbieding zijn door u als verkoper vooraf in te stellen. Een dagaanbieding werkt samen met de voorraad van het desbetreffende product en de productkorting voor het product. Dat wilt zeggen, zonder een productvoorraad en een productkorting kunt u de dagaanbieding niet instellen.

Als een dagaanbieding wordt gekocht maar het minimale aantal kopers is nog niet gehaald, betaald de koper niet vooraf. Hij ontvangt dan alleen de bestelling per mail. Zodra het minimaal aantal kopers is gehaald ontvangen alle kopers die voor dit moment hebben besteld een e-mail met daarin een betaallink om het product daadwerkelijk te kopen. Vanaf het moment dat het minimale aantal kopers is gehaald, kunnen alle nieuwe kopers direct het product kopen.

Een dagaanbieding is een krachtige verkoopmethode, omdat het kopers aanspoort vrienden en familie ook het product te kopen, zodat het minimale aantal kopers binnen de duur van de dagaanbieding wordt bereikt.


Hoe werkt I Like korting?

Met de I Like discount optie stelt u een productkorting in die alleen wordt toegepast op het product als de koper de Facebook pagina, waarop uw winkel is geinstalleerd, Liked (vind ik leuks). De kracht hierachter is, dat in ruil voor een korting, uw Facebookpagina en dus uw Facebook winkel wordt gepromoot bij de Facebook  vrienden van de koper.  U kunt zowel het kortingspercentage instellen als het maximaal aantal keer dat deze korting wordt toegepast.


Kan ik ook een gewone Productkorting instellen?

Jazeker. U kunt per product een korting instellen. Het enige wat u hoeft te doen is de prijs inclusief korting in te vullen. Doet u dit niet, blijft de normale verkoopprijs gehanteerd.


Winkelopties

Wat is een Sticky Shop?

Met een sticky shop kunt u door het "plakken" van een unieke code uw online winkel publiceren waar u maar wilt. Eigenlijk moet u het zien als het snel en eenvoudig opzetten van meerdere online vestingen, waaruit u uw producten verkoopt! Het mooie is dat u nogsteeds vanaf een plek al deze winkels kunt beheren, omdat ze gelinkt blijven aan uw Finkel dashboard. U kunt uw online winkel plakken op zowel bestaande webpagina's als een bestandje uploaden naar een of meerdere hosting servers om daar uw webwinkel(s) te laten draaien.


Hoe stel ik de BTW in ?

Productprijzen worden ingevoerd exclusief BTW.

Het BTW percentage wordt ingesteld bij Winkeldetails > winkeldetails. Voert u hier het BTW percentage in. Bijvoorbeeld 21 voor een 21% BTW berekening.

De producten worden vervolgens inclusief BTW berekend aan de hand van dit percentage en inclusief BTW getoond in uw Facebookwinkel.


Abonnementen & Betalingen

Heb ik een KvK registratie nodig?

Een KvK registratie is niet nodig, alleen als je van de betaalmethodes Mollie (iDeal), Multisafepay (iDeal, MrCash, Paypal, Sofort) gebruik maakt. Deze betaalproviders vereisen een KvK registratie. Echter Finkel biedt veel meer betaalmethodes waaronder Paypal, maar ook betalen op factuur, betalen per bank, betalen bij levering, betalen bij ophalen, waar geen KvK registratie voor nodig is.


Waarom kan ik mijn abonnement niet up of downgraden?

U zit nog in de gratis proefperiode. Als deze afgelopen is, kunt u een van de abonnementen kiezen en afrekenen. Betaalde abonnementen kunt u upgraden of downgraden.


Waarom kan ik geen categorieen toevoegen of een tweede Facebookwinkel aanmaken?

U zit nog in de proefperiode of heeft een basispakket afgenomen.

Iedere nieuwe inschrijving heeft recht op 30 dagen gratis gebruik van Finkel. Het gratis gebruik is op basis van het basispakket. U kunt een XL of andere pakket kiezen waar deze opties wel in zitten. Als u nog gebruik maakt van de proefperiode dan wordt u aan het einde van de proefperiode automatisch de gelegenheid geboden een pakket te kiezen. Heeft u een betaald basis pakket, dan kunt u het basispakket opwaarderen via Mijn account | Facturatie.


Betaalmogelijkheden

Hoe stel ik iDeal in met Mollie?

1.) Registreer voor een gratis account op Mollie.nl

2.) Voer de aanmeldprocedure uit in het portaal van Mollie.nl

3.) Een van de onderdelen van de aanmeldprocedure is het aanmaken van een website profiel. Vult u hier bij het veld "website" het volledige internetadres in naar uw Facebook webshop. U kunt dit achterhalen door uw Facebook webshop tijdelijk op "aan" te zetten en via uw Facebookpagina de Facebook webshop te openen. Kopieert u vervolgens het internetadres wat vervolgens in de adresbalk van uw browser staat.

4.) Eenmaal de registratie voltooid heeft u een Mollie accountnummer. U vindt dit nummer rechtsboven in de hoek als u bent ingelogd bij Mollie. Het enige wat u hoeft te doen is dit nummer te kopieren en de plakken in het veld "iDeal via Mollie" en u heeft iDeal geintegreerd in uw Facebookwinkel


Hoe stel ik iDeal in via MultiSafePay?

Finkel heeft ook de online betaalprovider Multisafepay geintegreerd. U kunt bij ons gebruik maken van de dienst MultiSafePay connect. Deze dienst biedt u de mogelijkheid om naast iDeal (Nederland) ook de volgende online betaalmethodes te gebruiken: Visa & Mastercard (Internationaal), Mister Cash (Belgie), Sofort (Duitsland), Paypal (Internationaal), GiroPay (Duitsland) en Overboeking (Bank).

 

1.) Meldt u aan voor een gratis account bij MultiSafePay

2.) Volg de aanmeldprocedure en configuratie procedure van MultiSafePay

3.) Een belangrijk onderdeel van de registratie bij MultiSafePay is de optie Website Toevoegen. Finkel.nl heeft de volledige betaalmethode al voor u geintergreerd, daarom moet u de volgende velden als volgt invullen:

 

Base URL:  {Vult u hier bij het veld "website" het volledige internetadres in naar uw Facebookwinkel. U kunt dit achterhalen door uw Facebook webshop tijdelijk op "aan" te zetten en via uw Facebookpagina de Facebook webshop te openen. Kopieert u vervolgens het internetadres wat in de adresbalk van uw browser staat.}

&

Notification URL: http://finkel.nl/index.php/fbmanagement/msp_notify/initial

 


Product & winkelinstellingen

Kan ik verzendkosten instellen?

Verzendkosten worden op winkelniveau ingesteld. Die gelden dan voor al uw producten. De algemene verzendkosten kunnen worden overschreven door op productniveau de verzendkosten in te stellen. Zo kunt u makkelijk uw uitzonderingen instellen.

 

U kunt per product verzendkosten voor meerdere bestemmingen instellen en u kunt de verzendkosten instellen voor additioneel toegevoegde producten.

 

Ook kunt u instellen dat u alleen digitale goederen verkoopt, waardoor er geen verzendkosten berekend worden.KAn


Wat is de beste afmeting voor mijn productafbeeldingen en hoe groot mag een afbeelding zijn?

Het advies is afbeeldingen te laden met een resolutie van 600 px bij 400 px. Een afbeelding mag niet groter zijn dan 2Mb.

Het logo is 160 px bij 160 px


Facebookpagina instellingen

Hoe kan ik mijn Facebookwinkel beter laten zien op mijn Facebookpagina?

Facebook Tabs, waar Finkel gebruik van maakt, plaats toepassingen zoals de onze in volgorde van installatie. Alle nieuwe Tabs door u toegevoegd zijn niet direct zichtbaar doordat er standaard Facebook Tabs al zijn toegevoegd. Maar dit kunt u gelukkig veranderen en prominent uw Facebookwinkel naar voren laten komen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Log in op Facebook
  2. Klik in het blauwe menu rechtsbovenin op de knop Home
  3. Ga in de linkerkolom naar Pages en selecteer de Facebookpagina waarop u uw Facebookwinkel heeft geinstalleerd
  4. Ga naar de de optie Meer. (of More in de Engelse variant)
  5. Kies uit het uitklapmenu de optie "Tabs beheren" (Of Manage Tabs in de Engelse variant)
  6. Schuif de Tab "Webshop" (met ons logo ervoor) helemaal naar boven.